*** طبق آیین نامه کمیسیون بررسی نشریات، نشریات علمی پژوهشی مورد تأیید آن سازمان نمی توانند بیشتر از ده درصد مقالات چاپی در یک سال را به مقالاتی از یک نویسنده تکراری تخصیص دهند. پیرو این بند آیین نامه و طبق آیین نامه داخلی شورای نشر پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی مقرر شده است هر نویسنده حداکثر چهار مقاله در جریان بررسی و آماده چاپ در نشریه داشته باشد و تا تعیین تکلیف شدن و یا انتشار سایر مقالات، نشریه نمی تواند مقاله جدیدی را از ایشان وارد مراحل بررسی نماید و از مقالات پذیرفته شده هر نویسنده به جز موارد خاص در سال بیشتر از یک مقاله منتشر نخواهد شد.
اصول نگارش و ارسال مقاله برای نشریه علمی و پژوهشی
خواهشمند است شیوهنامۀ زیر را مطالعه و بر اساس آن اقدام به ارسال مقاله کنید. لازم به توضیح است که مقالات دریافتی از طریق سایت پژوهشگاه در مرحلۀ اول و پیش از ارسال به داوری از نظر رعایت شیوهنامۀ زیر بررسی خواهد شد و در صورت عدم رعایت آن، مقاله برای داوری ارسال نخواهد شد.
اصول کلی
- مقالۀ ارسالی باید اصیل باشد.
- مقالههای ترجمه شده، موردی و تک بررسی، برای چاپ در این مجله اولویت ندارند.
- مقالۀ مروری از اشخاص مجرب، که حداقل 20 مقاله در موضوعات مرتبط در نشریات داخلی یا خارجی چاپ کرده باشند، پذیرفته میشود و باید شامل عنوان، چکیدۀ فارسی و انگلیسی، کلیات و تاریخچهای در مورد موضوع، هدف از انجام پژوهش، مطالب علمی و مطالعات انجام شده دربارۀ موضوع، تجزیه و تحلیل و بحث در رابطه با پژوهشهای ارائه شده و نتیجهگیری باشد. نتیجه گیری باید شامل جمع بندی و نتیجۀ کلی باشد. همچنین پیشنهادهای سازنده برای آینده بیان شود. علاوه بر آن، پژوهش باید دربردارندۀ گزارش موارد نادر و جالب، شرح حال مربوط به مراجع، بحث دربارۀ گزارش تهیه شده، بدون نیاز به مروری بر مقالات و کارهای انجام شدۀ قبلی، نکات مهم و مورد توجه و بیان آموختههای قبلی پژوهشگر به تناسب موضوع باشد.
فایل کاور لتر (فایل مشخصات نویسندگان)
- نویسنده موظف است فایل مشخصات نویسندگان را دقیق تکمیل نماید (شماره همراه و پست الکترونیک معتبر همه نویسندگان ضروری است).
- در خصوص سند اصالت مقاله، اگر مقاله مستخرج از پایان نامه ارشد و یا رساله دکترا و یا طرح پژوهشی است نویسنده موظف است سند مربوطه را در قالب فایل های تکمیلی ارسال نماید و اگر مقاله برگرفته از طرح پژوهشی، پایان نامه و یا رساله نمی باشند، محققین می بایست حداقل از یک گروه پژوهشی تاییدیه پروتکل اجرای طرح را گرفته و ضمیمه پرونده مقاله نمایند.
- تمامی مکاتبات نشریه تنها با نویسنده مسئول انجام خواهد شد.
- یادآوری میگردد پس از وارد کردن اسامی در پرونده مقاله و ورود مقاله به پروسه بررسی، امکان ایجاد هیچ تغییری در تعداد و ترتیب نام نویسندگان وجود ندارد. لطفا هنگام ثبت اسامی دقت بفرمایید.
- لازم است کلیه نویسندگان محترم در هنگام ارسال مقاله، علاوه بر فایل اصلی و فرم مشخصات نویسندگان، فرم تعارض منافع و تعهدنامه نویسندگان قسمت راهنمای نویسندگان را تکمیل و ارسال فرمایند. بدیهی است ادامه فرآیند مقالات منوط به تکمیل و ارسال فرم های مذکور خواهد بود.
شیوه نامۀ ارسال مقالات
مقالات باید از طریق سامانه نشریه پژوهش در ورزش تربیتی پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی www.journals.ssrc.ac.ir به صورتی که شرح داده شده است، ارسال شود.
تمامی مقالاتی که به صورت الکترونیکی در سامانه نشریات پژوهشگاه تربیت بدنی ثبت گردند در ابتدا توسط سردبیر نشریه بررسی و در صورت دارا بودن ملاک های لازم برای انجام بررسی های تخصصی بیشتر وارد فرایند داوری می شوند. این مقالات، بدون نام نویسندگان توسط حداقل 2 داور که از سوی سردبیر و هیات تحریریه انتخاب میشوند ارزیابی خواهند شد و نویسنده مسئول از پذیرش، رد یا نیاز به اعمال اصلاحات درخواستی از سوی داوران در اسرع وقت مطلع خواهد شد. چنانچه مقاله کاملاً مطابق موارد ذکرشده در این راهنما بوده و پذیرش کامل داوران را نیز اخذ نماید، در نوبت چاپ قرار خواهد گرفت. استفاده از مندرجات مجله با ذکر کامل مأخذ آزاد است.
نحوه تنظیم مقالات
- مطالب مقاله به صورت یک ستونی با رعایت حاشیه لازم (حداقل 2 سانتیمتر از هر طرف) با قلم B-Nazanin12 برای متون فارسی و قلم Times New Roman 13 برای متون انگلیسی تایپ شوند.
- تعداد صفحات مقاله نباید از 15 صفحه (تمامی بخش ها شامل صفحه اول، چکیده، متن اصلی، فهرست منابع و جداول) تجاوز کند.
- مقاله باید ضمن رعایت قواعد دستوری، به فارسی سلیس و روان نوشته شده باشد و تا حد امکان از کاربرد اصطلاحات بیگانه که معادل مناسب فارسی دارند، پرهیز گردد. در صورتی که واژه جایگزین فارسی مصطلح یا مناسب نباشد، میتوان با حروف فارسی از آوانویسی استفاده و اصل واژه انگلیسی در زیرنویس نگاشته شود. همچنین مولف باید معادل انگلیسی نام های خارجی و اصطلاحات مورد استفاده را در پایین صفحه زیر نویس نماید. شماره زیرنویس ها در هر صفحه از شماره یک شروع شود. واژه ها و یا عباراتی که بصورت علائم اختصاری بکار برده می شوند نیز در اولین استفاده، نام کامل آنها ذکر گردد. البته در خصوص واژههای اختصاری و مخفف و نمادها لازم به ذکر است که فقط موارد استاندارد آنها قابل استفاده میباشد و به هیچ وجه در عنوان و چکیدهها نباید مورد استفاده قرار گیرند. تمامی متن اصلی مقاله می بایست دارای شماره صفحه (در پایین و مرکز صفحه) باشد.
صفحه اول:
عنوان فارسی مقاله، چکیده فارسی و کلید واژگان به ترتیب ذکر می گردند. چکیده مقاله در یک پاراگراف، حداکثر 250 کلمه و در متن آن هدف، روشها، یافتهها و نتیجهگیری ذکر شده باشد (نیازی نیست تا در متن چکیده این چهار بخش تفکیک شده و عنوان هر بخش ذکر گردد). در متن چکیده از فعل های معلوم استفاده شود. برای توصیف آنچه انجام شده از فعل گذشته و برای نتیجه گیری از فعل زمان حال استفاده گردد. از ذکر مقدار سطح معنی داری، آر و منابع استفادهشده برای آزمون یا پرسشنامه و استفاده از کلمات، حروف و علائم اختصاری انگلیسی در چکیده کوتاه اجتناب شود. کلید واژگان نیز بین 3-5 کلمه بوده و با کاما از یکدیگر جدا شوند.
صفحه دوم:
شامل عنوان انگلیسی مقاله، چکیده انگلیسی و کلید واژگان مرتبط می باشد. شایسته است چکیده انگلیسی و کلید واژگان دقیقا با چکیده و کلید واژگان فارسی مطابقت نماید.
اصل مقاله:
- متن اصلی مقاله :
به ترتیب شامل 6 بخش مقدمه، روش شناسی، نتایج، بحث و نتیجه گیری، تشکر و قدردانی و منابع می باشد. کلیه بخش های فوق به صورت مجزا و با همین عناوین باید بیان شوند. در مقابل این عناوین از قرار دادن علامت " : " پرهیز گردد.
- مقدمه:
مقدمه باید توضیح دهد که مساله چیست؟ چگونه با کارهای قبلی مرتبط است و چه تفاوتی با آنها دارد؟ این بخش در دو تا سه صفحه به گزارش بیان مسئله با مروری بر مطالعات گذشته، چالش های موجود در این مسئله، ضرورت، کاربرد نتایج و اهداف تحقیق می پردازد. در نوشتن مقدمه از نوشتن مطالب عمومی، غیر ضروری و غیر مفید خودداری کنید. همچنین مقدمه نباید به گونه ای نوشته شود که فقط برای افراد حرفهای قابل استفاده باشد.
- روش شناسی:
روش شناسی به نحوی باید نوشته شود که هر خوانندهای بتواند با آن، تجربه نویسنده مقاله را تکرار کند. در این بخش جزییات روش تحقیق و علت انتخاب آن، مدت زمان اجرای طرح و پیگیری، زمان و مکان اجرای تحقیق، نمونههای مورد آزمون و ملاک انتخاب آنها، روش نمونهگیری و منطق تعداد نمونه، نحوه جمعآوری اطلاعات، رعایت موازین اخلاق در پژوهش، ابزارهای اندازهگیری (روایی و پایایی وسایل و ابزارها در خارج و داخل کشور) آزمونهای آماری مورد استفاده می بایست گزارش شود.
- نتایج:
- نتایج شامل شرح کامل یافتههای پژوهش می باشد. نتایج پژوهش با توجه به اصول علمی به صورت کاملا شفاف و روشن می بایست ارائه گردند. ارائه نتایج دقیق شامل گزارش عدد با درصد، گزارش میانگین با حدود اطمینان، ذکر دقیق مقادیر آماره آزمون ها بالاخص مقدار دقیق P-Valueبه عنوان مثال (P=0.012) در آزمون های آمار استنباطی ضروری می باشد.
- مولفین لازم است تنها به گزارش مهم ترین یافتههای به دست آمده اکتفا کنند.
- همچنین استفاده مناسب از جدول و نمودارهای فارسی با حداقل تعداد ممکن به صورت سیاه و سفید و دو بعدی موجب سهولت مطالعه مقاله خواهد شد.
- کلیه شکلها، نمودارها و تصاویر با واژه "شکل" نام گذاری شده و عنوان شکل در زیر آن درج شود.
- توضیحات مربوط به شکل بعد آن آورده شود.
- برای درج عنوان هر شکل پس از کلمه شکل و شماره آن، خط تیره و سپس عنوان ذکر گردد.
- عکسها باید به وضوح و کیفیت بالا تهیه شوند و نویسندگان محترم می بایست از قرار دادن تصویر شکل ها خودداری نموده و تنها از فایل های اصلی برگرفته از نرم افزارهای مربوطه استفاده کنند.
- عنوان و محتویات متنی شکلها به فارسی باشد.
- در مورد جداول نیز، عناوین جداول در بالای آنها قرار داده می شود.
- توضیحات مربوط به هر جدول قبل آن آورده شود.
- در جداول کیفی، عنوان و اعداد به فارسی باشد.
- در جداول کمی، عنوان و محتویات متنی و اعداد به فارسی آن باشد.
- برای درج عنوان هر جدول پس از کلمه جدول و شماره آن، خط تیره و سپس عنوان ذکر گردد.
- عنوان جدول باید گویا باشد به نحوی که نیاز نباشد به متن مراجعه شود.
- اعداد جدول حتی الامکان بدون اعشار و در صورت لزوم تا دو رقم اعشار داشته باشد.
- اختصارات و علائم متن جدول را می توان با زیر نویس روشن کرد.
- اعداد و ارقام و مطالب جدول نباید در متن مقاله تکرار شده باشد.
- ابعاد جداول باید طوری تنظیم شوند که در یک صفحه مجله (طولی یا عرضی) جا بگیرد.
- همه ستون ها و سطر ها حتما عنوان داشته باشند.
- با توجه به محدودیت صفحات مجله، بدیهی است از تکرار مطالبی که در متن آورده شدهاند در جداول و بالعکس باید اجتناب نمود.
- استفاده از جدول وقتی مجاز است که نتوان اطلاعات به دست آمده (نتیجه) را به راحتی در متن آورد. عنوان جدول باید گویا باشد به نحوی که نیاز نباشد به متن مراجعه شود.
- بحث و نتیجه گیری:
شرح نکات مهم یافته ها، آثار و اهمیت و محدودیت آنها، مقایسۀ نتایج تحقیق با یافته های حاصل از مطالعات دیگر، توجیه و تفسیر موارد مشترک و مورد اختلاف، بیان کاربرد احتمالی یافته ها، و در نهایت نتیجهگیری و ارائه پیشنهادات حاصل از یافته های پژوهش از موارد مورد بحث در این بخش مقاله است. در این بخش از تکرار بخش یافته ها خودداری گردد و نباید نتایج جدید که در قسمت یافته ها به آن اشاره نشده است، عرضه شود. از اظهار نظر درمواردی که یافته های مطالعه آن را مطرح نمی کنند نیز باید خودداری شود.
- تشکر و قدردانی:
در این قسمت نام منبع یا منابع حمایت مالی که منجر به انجام پژوهش و تهیه مقاله گردیده است ذکر می شود و از کلیه افراد یا گروههایی که در انجام پژوهش همکاری داشته اند تشکر و قدردانی می گردد.
- منابع
- منابعی که در متن استفاده میشوند باید مطابق با دستورالعمل«ای.پی.ای» به صورت زیر معرفی شوند:
- تعداد منابع بیش از 40 شماره نباشد.
- در انتهای مقاله، منابع به ترتیب حروف الفبا، آورده شوند.
- منابع فارسی نیز باید به زبان انگلیسی نوشته و در داخل پرانتز واژه (Persian) آورده شود.
- در مقالات پژوهشی حداقل 30 مقاله و در مقالات مروری حداقل 10 مقاله از منابع معتبر 10 سال اخیر باشد.
- ارجاعات درون متنی کاملا منطبق بر منابع انتهای مقاله باشد.
- منابع انتهای مقاله به اصل مقاله هایپرلینک شود (راهنمای هایپرلینک کردن منابع).
مثال منبع نویسی:
Ramezanzade. H, Arabnarmi. B. (2016 Spring & Summer). Prediction Stages of Exercise Behavior Change Based of Decisional Balanceand Self-efficacy. Research on Educational Sport. 4(10): 97-114. (Persian)
Stuart, D. Thelwall, M. & Harries, G. (2007). UK Academic Web Links and Collaboration: An Exploratory Study. Journal of Information Science. 23 (2): 231- 46.
مثال ارجاع دهی داخل متن:
وبسایت یک منبع اطلاعاتی منتخب در عصر دیجیتال است. این احتمال که توقع کاربران برای دسترسی آسان به اطلاعات مفید از طریق وبسایت برآورده شود و تأثیر قابلتوجهی بر روی رفتار اطلاعاتی مشتریان بگذارد، بسیار زیاد است (صراطیشیرازی و گلتاجی،2008، 12).
تنوع و گوناگونی افرادی که اسناد و مدارک وب و پیوندها را ایجاد میکنند، کیفیت و اعتبار این روش را تحت تأثیر قرار میدهد (بجونبرن و اینگورسن، 2001، 12).
شیوه نامه نوشتن متن مقاله و ارجاع منابع داخل متن
مقاله نباید اشکالات نگارشی و ادبی داشته باشد. نکات زیر برخی از مهم ترین موارد نگارشی است که باید رعایت شود:
- رعایت نیم فاصله ها در کلماتی با دو جزء، مانند: میتوان، میشود، پژوهشها و . . .؛ گذاشتن علامت « ء» در کلماتی مانند تأییدی، تأثیر و . . . ؛ جدا نویسی کلماتی مانند: عامل های، پرسشنامه، بهدست آمده و . . .؛ گذاشتن تنوین در کلماتی مانند: مثلاً، اصلاً و . . .؛ بهکاربردن « همزه » به جای « ی» در کلماتی مانند دامنه حرکتی، نمره آزمون و . . ..
- پس از ویرگول یک فاصله بگذارید و سپس کلمه بعدی را بنویسید. پیش از ویرگول نباید فاصله وجود داشته باشد. مانند: پژوهشگران، گزارش دادند . . .
- پس از نقطه یک فاصله بگذارید و سپس کلمه بعدی را بنویسید.
- داخل متن فارسی، کلمه های انگلیسی نباید بیایند. به جای آنها، معادل فارسی آنها را در متن بنویسید، حتی علائم اختصاریای مانند «اس.پی.اس.اس»، و سپس در اولین ارجاع زیرنویس کنید.
- فونت زیرنویس ها باید Times New Roman 10 باشد و پس از شماره، نقطه و یک فاصله گذاشته شود و سپس نام خاص انگلیسی یا توضیحات مربوط نوشته شود. نوشته ها و اعداد باید در یک امتداد باشند. برای این کار، اگر دو بار ساب اسکریپت را کلیک کنید، هر دو در یک امتداد قرار خواهند گرفت.
- نباید نام کوچک نویسنده در داخل متن یا زیر نویس نوشته شود و تنها نام خانوادگی باید ذکر شود.
- در داخل متن، هر جا که نیاز به استفاده از کمانک (پرانتز) باشد، باید بین حرف آخر کلمه قبل از کمانک و کمانک اول و پس از کمانک دوم و کلمه بعد یک فاصله باشد. مثلاً: بررسی اشمیت (2004) نشان داد . . .
- در منبعنویسی داخل متن نیازی نیست به ازای نام هر نویسنده شماره پانویس بدهید. تمام آنها را پشت سر هم بنویسید و بین آنها علامت "،" بیاورید و پیش از کلمه آخر «و» بگذارید. پس از آخرین نام، شماره پانویس بگذارید. در پانویس نیز تمام اسامی را پشت سر هم بنویسید. مانند: وینبرگ و گولد
به منظور صدور نامه پذیرش مقالات، ضروری است چکیده انگلیسی مبسوط (Extended Abstract)از طریق سامانه نشریه توسط نویسنده مسؤول مقاله ارسال گردد.
با عنایت به چشم انداز واحد نشریات پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی در افق 1400 در راستای هدف کیفی سازی و نمایه سازی نشریات پژوهشگاه در پایگاه های معتبر بین المللی به منظور افزایش اعتبار و منزلت نشریه نزد مجامع و مراجع علمی ملی و بین المللی و نظامهای رتبهبندی و اعتبارسنجی رسمی، مقرر شد که چکیده بلند انگلیسی 1000 کلمه ای در آخرین نسخه اصلاح شده مقاله (با تاکید بر "مواد و روش" و "نتایج", توسط نویسنده تهیه و از طریق سامانه نشریه ارسال گردد. در صورت نیاز به ویرایش ادبی، مسؤولیت ارسال چکیده بلند انگلیسی مقاله به دارالترجمه بر عهده نویسنده مسؤول مقاله میباشد.
راهنمای نگارش چکیده انگلیسی مبسوط (Extended Abstract)
1. عنوان مقاله
2. نام نویسندگان
3. وابستگی سازمانی نویسندگان
4. Background and purpose (150 کلمه)
5. Methodology - (300 کلمه)
6. Results (400 کلمه)
7. Discussion (150 کلمه)
8. Keywords (سه تا ده کلید واژه)
9. References (حداکثر 8 منبع هایپرلینک شده)
ضمناً حداکثر یک جدول یا نمودار میتواند در چکیده بلند انگلیسی نمایش داده شود. کلید واژه ها، منابع و نمودار یا جدول شامل هزار کلمه محسوب نمیشود. منابع مرتبط با بخشهای «اهداف» و «مواد و روشها»، با اعداد مورد اشاره و استناد قرار گیرند و در انتهای چکیده بلند بر اساس شیوه ونکور لیست شوند.
در پایان، از نویسندۀ محترم درخواست میشود که ضمن مطالعۀ مندرجات این راهنما و مشاهدۀ نمونه مقالات چاپ شده در جدیدترین شمارۀ نشریه، مقالۀ خود را تنظیم و از طریق سامانه به نشریه ارسال کند.
نشانی سامانۀ نشریه: http://journals.ssrc.ac.ir/
پست الکترونیک نشریه: res@ssrc.ac.ir